Ook Theater Vrij Zijn in Oudorp zuchtte de afgelopen twee jaar onder alle coronabeperkingen. De nieuwe voorstelling 'De Gelaarsde Kat en de betoverde Alkmaarders' zou in 2020 in première gaan, maar moest twee keer worden uitgesteld. Deze week is het dan eindelijk zo ver: vrijdagavond kan het publiek de productie van Anderson Farah bewonderen.

"Ik heb De Gelaarsde Kat geschreven, ongeveer vier jaar geleden. En in 2020 dachten wij de première te vieren", vertelt Anderson aan Alkmaar Centraal. "Première één gecanceld, première twee gecanceld. En nu zijn wij heel blij dat wij eindelijk echt de première mogen vieren."

De vertragingen hebben vooral voor de kostuumafdeling extra werk opgeleverd. Karin Toorenburg: "Voor covid waren we harstikke ver met een fantastisch team naaisters, er was heel veel al gemaakt. Maar ja dan komt covid, je bent twee jaar verder: kinderen zijn gegroeid, kinderen zijn afgevallen, nieuwe castleden zijn begonnen. Dan moet je eigenlijk alle kostuums weer doorlopen... wat past er nog, wat past er niet."

Het was al die tijd niet makkelijk om de 120 vrijwilligers betrokken bij het Vrij Zijn Theater te prikkelen, bekent Anderson. "Hun te moeten motiveren in deze tijd was echt een klus. Maar, zij verdienen het écht om deze prachtige, kleurrijke explosieve familievoorstelling aan iedereen te laten zien."

Anderson schijft altijd stukken waarin Alkmaar en Alkmaarders een belangrijke rol spelen. Dat is niet anders bij zijn interpretatie van het wereldwijd bekende verhaal over de gelaarsde kat. De voorstelling is bovendien een explosie van prachtige kostuums, artistieke make-up, videoprojecties, emoties en heel veel feel-good momenten.

De première vindt plaats op 8 april om 20.00 uur. Daarna zijn er nog twee avondvoorstellingen en zeven matinees. Meer op vrijzijntheater.nl.
Pin It