De Giganten van SV Koedijk beleefden woensdag een onvergetelijke avond. Spelers en de techniektrainer van FC Volendam kwamen langs om een proftraining te geven. Robin Schulte, Samir Ben Sallam, Dyllandro Panka en trainer Michel Hordijk zorgden voor een unieke ervaring. "Ik ben eigenlijk voor AZ, maar we leren ook wel veel van deze profs", bekent een van de Giganten.

Normaal is er een landelijk G-voetbaltoernooi in Barendrecht, waar rond 400  G-voetballers aan deelnemen in de échte tenues van profclubs uit het betaald voetbal. Zij worden bovendien gecoacht door de trainers van die profclubs. Maar corona gooit roet in het eten. Daarom is Coaches on Tour opgezet door Coaches Betaald Voetbal (CBV), in samenwerking met KNVB en Fonds Gehandicaptensport. 

"Een waanzinnig mooie oplossing, want de mannen hebben anderhalf jaar niet gevoetbald", vertelt coach Martin Fellensiek tegen mediapartner NH Nieuws. "Ze keken er erg naar uit. En de spelers van Volendam namen ook echt de tijd voor de G-voetballers. Dat is prachtig om te zien."

Dyllandro Panka werd nog eventjes brutaal van achteren gepoort door een van de G-voetballers. "Die krijg je zometeen nog wel terug", beloofde hij. En bij het laatste partijtje gebeurde dat ook tot grote vreugde van alle spelers.

"Ik hoorde dat de jongens en meiden van de G-team hier al weken naar toeleven", vertelt Panka, die zichzelf vrijwillig opgaf voor deze avond. "Het is leuk om te zien dat ze zoveel plezier hebben en als je ze ook nog wat kunt leren is dat erg mooi". Hij werd nog eventjes brutaal van achteren gepoort door een van spelers. "Die krijg je zometeen nog wel terug", beloofde hij. En bij het laatste partijtje gebeurde dat ook, tot grote vreugde van alle spelers.

De jongens en meiden moesten flink aan de bak. Als warming-up werd een rondje om het veld gelopen. "Dat doe ik normaal gesproken nooit", erkent een van de speelsters. "Maar ik denk dat ik gewoon lui ben." Een ander kwam te laat. Hij kreeg een cynisch applaus van de groep. "Ik moest nog even de afwas doen", lacht hij. "Sorry!"

Na afloop schoven de voetballers van Volendam en Koedijk aan voor een gezamenlijk diner. Nou ja, patat en een kroketje. Ook waren er cadeaus. Alle Giganten kregen een mooie tas en een handdoek van FC Volendam. "Het leek wel Sinterklaas", vertelt coach Fellensiek. De G-voetballers zullen de avond in ieder geval niet snel vergeten. "Het was fantastisch, ik heb dit nog nooit meegemaakt." (dronebeelden: Rob Glas)
Pin It
Bekeken: 2037x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/