Hera-atlete Jessica Schilder heeft zondag haar eerste nationale titel bij de senioren veroverd. De 20-jarige kogelstootster rekende in Apeldoorn met alle directe concurrenten af met een goede reeks stoten, waarvan de beste resulteerde in een persoonlijk record van 17,61m. Alleen titelverdedigster Melissa Boekelman kwam in de buurt met 17,39m.

Begin februari toonde Jessica al dat ze in vorm kwam. Toen nestelde zich met 17,48m op de zesde plaats in de indoor ranglijsten allertijden. Direct achter Denise Kemkers overigens, destijds ook uit de stal van Hera-trainer Hans Arnhard.

Toch was Jessica zenuwachtig, vooral vanwege Boekelman die dit seizoen de ranglijst aanvoert met 17,70m. Bovendien is zij een Olympiër die al sinds 2006 nationale titels vergaart. "Ik kijk heel erg op tegen Melissa. Zij is echt een voorbeeld". Jessica's eerste stoot was ongeldig maar wel over de 17 meter. "Dat gaf wel wat vertrouwen". In de tweede poging nam ze de leiding met 17,16m.

Toch speelden de zenuwen telkens op als Boekelman de ring in stapte, bekende Jessica tegenover Omroep Gelderland. Maar ze bleef gefocust en verbeterde zich via 17,40m naar 17,61m in de vierde en vijfde poging. Boekelman maakte het in de laatste ronde nog spannend, maar toen op het scorebord 17,39m was daar de opluchting en blijdschap voor de Heraan.

Op de vraag of Jessica haar titel ging vieren zei ze lachend: "Vroeg op bed denk ik, want ik moet morgen weer trainen."

Van het weekend vond ook het slot van het NK indoor atletiek voor masters plaats. Anne Lenis won in bij de mannen 70+ goud op de 200m in een tijd van 30,57s. Daarnaast was er twee keer brons voor Hera. Henk van Dijk komt langzaam terug na een hardnekkige blessure en finishte als tweede op de 400m 50+ in 58,92s. Kik van Zwol werd tweede bij het kogelstoten 45+ met afstand van 12,17m. (archieffoto: Bjorn Paree)
Pin It