Alkmaar, 18 januari 2014. De fractievoorzitters PvdA uit de gemeenten Heiloo, Bergen NH, Heerhugowaard, Schermer, Graft -De Rijp en Alkmaar maken zich grote zorgen over de bestuurlijke kracht in de regio Alkmaar. Factievoorzitter van PvdA-Alkmaar Paul Verbruggen: "Het gesteggel over de invoering van de Regionale Sociale Dienst wordt steeds meer door bestuurders van verschillende gemeenten gebruikt om zichzelf te profileren. De fractievoorzitters van de PvdA vinden dat de ondersteuning van die mensen die onverhoopt in de bijstand komen, geen slachtoffer mogen worden van dit onwelgevallige spel."

Dinsdag viel er op Dichtbij.nl nog te lezen over het 'gesteggel'. Wethouder Fred Mosk van Castricum begreep niet waarom Heerhugowaards wethouder Oude Kotte beweerde dat de Werkvoorziening Noord-Kennemerland (WNK) op de toch zou komen te staan, mochten de acht regiogemeenten (Castricum en Langedijk horen hier ook bij) niet tot overeenkomst maken. Hij noemde het onnodige bangmakerij. Er zou ook geen ruzie zijn, alleen een verschil van inzicht. De colleges van Bergen, Castricum en Heiloo kiezen voor één loket in de eigen gemeenten voor alle sociale zaken, maar dat heeft dus voor het WNK geen gevolgen. "We kunnen gewoon met zijn allen deelnemer blijven. Iets anders opzetten zou ook veel duurder worden," liet de Castricumse wethouder aan Dichtbij weten. Wel betreurt hij het dat de constructie bij de drie gemeenten niet eens door de vijf andere collegekamers gekomen is.

De acht gemeenten staan voor een belangrijk besluit: het vierde "go/no-go" moment. Er zijn nota's in voorbereiding over het financiële risico en de frictiekosten per gemeente, het vormgeven van een wettelijke gemeenschappelijke regeling waarin de bevoegdheden, bemensing en risicoverdeling geregeld worden. Verder betreffen ze de personele invulling, een functiematrix en functieboek, en een overzicht van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Tot slot moet er een businessplan komen voor de herstructurering van de Wet Sociale Werkvoorziening (uitgevoerd door WNK Bedrijven).

Pin It
Bekeken: 1179x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/