Alkmaar, 18 januari 2014. Per 1 maart 2014 start Filmhuis Alkmaar, opgericht door vrijwilligers van Provadja, met de filmhuisfunctie in het voormalige pand van Provadja aan het Verdronkenoord. Wanneer dit goed loopt, wordt ook de podiumfunctie opgepakt. De gemeente heeft deze week een subsidie van € 15.000 verleend voor de overnamesom. Aan Provadja is een slotsubsidie verleend van € 21.000 om de stichting zonder schulden te kunnen liquideren. Filmhuis Alkmaar kan met een bruikleenovereenkomst gebruikmaken van het pand tot het nieuwe filmtheater in 2015 op Overstad klaar is.

Nu Provadja sinds 1 december 2013 de exploitatie heeft beëindigd, hebben vrijwilligers van Provadja het initiatief genomen voor een herstart en de Stichting Filmhuis Alkmaar opgericht. Om de activiteiten te kunnen hervatten, is er tussen Provadja en Filmhuis Alkmaar overeenstemming bereikt over de overname van de inventaris van het gebouw aan het Verdonkenoord en de digitale filmapparatuur. Cultuurwethouder Anjo van de Ven is verheugd over het initiatief: "Het lijkt erop dat het gat dat door de verdwijning van Provadja van het Alkmaarse culturele toneel,dreigde te ontstaan, nu toch is gedicht. Liefhebbers van het filmhuisgenre zijn met de komst van Filmhuis Alkmaar verzekerd van een goed en doorlopend aanbod. Daar ben ik natuurlijk heel blij mee."

Provadja had voor het gebruik van de digitale filmapparatuur een overeenkomst gesloten met een landelijke instelling. Hierin is een boeteclausule opgenomen. De gemeente heeft aan Filmhuis Alkmaar een garantie verstrekt voor het geval deze instelling de clausule in werking wil stellen.

Pin It
Bekeken: 1259x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/