Alkmaar, 13 december 2013. Vijftig overheidsbestuurders hebben 9 december bij Sociale Verzekeringsbank in Amstelveen de Innovatiebeurs voor de Nederlandse overheid gelanceerd. De Innovatiebeurs is een crowdfunding platform voor overheden, bedoeld om de landelijke verspreiding van innovaties te versnellen. De bestuurders roepen alle andere gemeenten en overheidsorganisaties op om er ook aan deel te nemen. De beurs biedt een overzicht van alle innovaties waar overheden aan kunnen meedoen.

De lancering is uitvloeisel van het Doorbraak-akkoord dat de bestuurders in juli 2013 hebben gesloten. Ondertekenaars van het akkoord zijn onder andere vijf ministeries, de Belastingdienst, het UWV, het RDW, KING, SVB, NVVB, BZK en 27 gemeenten, waaronder Alkmaar. Ook jeugdzorgleveranciers zoals Parlan en het onderwijs waren vertegenwoordigd. Zij vinden dat de overheid sneller en verdergaand kan vernieuwen. Het blijft nu nog teveel bij kleine, losse projecten terwijl digitalisering vooral kansen biedt als er landelijke schaalgrootte wordt bereikt.

De Innovatiebeurs Nederlandse overheid is 9 december in bèta versie getoond. De site gaat 1 januari 2014 live. Op de voorlopige beursvloer zijn inmiddels al wel de eerste innovaties gepost. Zo is er een interactiemodule beschikbaar voor de WOZ-waarde bepaling, een buurtsamenwerkingsplatform en een digitaal jeugddossier dat de bureaus jeugdzorg momenteel ontwikkelen.

De ontwikkeling past in de plannen van het Kabinet zoals 'Overheid digitaal 2017'en 'De compacte Rijksdienst' te realiseren. Het volgende bestuurdersymposium zal worden verzorgd door de gemeente Maastricht in juni 2014, waar behalve landelijke samenwerking ook EU-regionale vraagstukken aan de orde zullen komen.

Bestuurders die de Innovatiebeurs willen bezoeken of aan de bestuurlijke doorbraakbeweging willen meedoen, kunnen naar de website Doorbraak in Dienstverlening.

Pin It
Bekeken: 1320x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/