Alkmaar, 13 december 2013. Vrijdag 20 december opent La Luna haar concerttour 'Cirkels' in de Remonstrantse Kerk in Alkmaar. De groep zal daarna de tour tot eind januari voortzetten op diverse podia in Noord-Holland. Na een relatief rustige periode heeft La Luna voor de komende tour nieuw werk geschreven en gezocht naar uitdagend materiaal van andere componisten. Het resultaat: een verassende muzikale melange, waarin eigen werk en fado's wordt afgewisseld met Steely Dan en Brigitte Bardot. 

Het programma is vernoemd naar het lied 'Cirkels' - in het Nederlands vertolkt door Herman van Veen, maar van oorsprong een Frans chanson: 'Les Moulins de Mon Coeur', gecomponeerd door Michel Legrand. In het programma 'Cirkels' draait La Luna de klok terug én vooruit. Ze neemt haar publiek mee op reis langs mythen, zomerliefdes, verlangens, en verloren en hervonden tijden. Het onmiskenbaar eigen geluid van La Luna is de bindende factor in deze diversiteit.

Met deze tour keert La Luna terug naar de bron. Zij begon ooit met het brengen van bewerkingen van songs uit het wereldmuziek genre. Daardoor ontstond een repertoire met een meeslepende mix van stijlen en talen, die door HP/De Tijd werd omschreven als 'worldpop'. Gaandeweg kwamen daar steeds meer eigen composities bij, tot er met het vierde en meest recente album 'Harmoniepark' werd gekozen voor louter eigen werk. De muzikanten weten elkaar altijd blindelings te vinden in het spel. Zangeres Helen Botman: "Zeker nu we een periode wat minder vaak hebben gespeeld, komt dat allemaal nog beter naar voren."

Voor de agenda en reserveringen, kijk op de website van La Luna.

Pin It
Bekeken: 1494x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/