Alkmaar, 16 september 2013. De fracties van de Partij van de Arbeid uit de regio Alkmaar uiten hun zorgen over recente ontwikkelingen waar de partij een belangrijke rol in speelt. Wat hen zorgen baart is dat het lijkt alsof de landelijke de PvdA in de Tweede Kamer steeds meer naar de pijpen van de VVD aan het dansen is en daarvoor hebben zij, de PvdA fracties van Schermer, Graft-De Rijp, Heerhugowaard, Bergen NH, Castricum, Heiloo en Alkmaar, gezamenlijk een mail gestuurd naar de fractievoorzitter van de 'grote broer'.  "Alle inkomensafhankelijke afspraken liggen in de vuilnisbak, maar ondertussen gaat de VVD maar door met hun agenda: korten op ontwikkelingsgeld, fors verhogen van de huren en bezuinigen op de zorg en de WSW zijn maar een paar voorbeelden. Daarbovenop komt nu de aanschaf van de JSF voor meer dan 4 miljard Euro," aldus de fracties.

De PvdA uit de regio vindt de militaire ambitie van Nederland te groot. "Het leger mag staan voor internationale solidariteit, maar hier is niet het beste van het beste voor nodig. De JSF is tenslotte een offensief vliegtuig." Met de verstuurde mail naar de landelijke PvdA willen zij een duidelijk signaal aan Den Haag geven. Het verzoek is om zich meer te richten op mensen dan op militair materieel, omdat anders de  ideologische kracht van de partij ondergraven wordt. "Zeker in deze tijd waarin het beeld is dat gehandicapten en langdurig zieken extra worden gepakt en de zorg in de wijk wordt afgebroken." Vrienden van de Partij worden opgeroepen duidelijke keuzes te maken en de fracties uit de regio weer trots te laten zijn op de rode veren van de sociale democratie.


Namens de fracties van de Partij van de Arbeid in de regio Alkmaar ()

Paul Verbruggen

Fractievoorzitter PvdA Alkmaar

Pin It
Bekeken: 1028x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/