Regio, 20 juni 2013. Terwijl landelijk het aantal lopende WW-uitkeringen iets is gedaald met 0,5 procent, laten de Noord-Hollandse regio's een lichte stijging zien in mei. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerde arbeidsmarktcijfers van UWV. In Noord-Holland Noord bleef het aantal WW- uitkeringen gelijk, terwijl zowel Zaanstreek-Waterland als Zuid-Kennemerland een toename lieten zien. Voor de gehele regio was er in mei sprake van een stijging van 0,6 procent. Vergeleken met een jaar geleden is er een stijging van ruim 32% gestegen, terwijl landelijk de toename 30% was. Ondanks deze grotere stijging is het aantal WW-uitkeringen naar verhouding nog steeds laag.

De gemeenten binnen de regio's laten afgelopen maand grote onderlinge verschillen zien in de ontwikkeling van het aantal WW-uitkeringen. Meest opmerkelijk is dat in de Beemster het aantal WW-uitkeringen met 9,4 procent toenam, terwijl de naastgelegen Schermer een daling noteerde van ruim 10 procent. De verschillen laten zich voornamelijk verklaren door seizoensinvloeden, zoals tijdelijk meer werk in de horeca, recreatie en land- en tuinbouw.

Opvallend is het feit dat juist in twee sectoren waar het aantal WW-uitkeringen laag ligt, de stijging ten opzichte van vorige maand het sterkst is. Het betreft hier de medische beroepen (+1,9%) en de ICT (+2,9%). Hoewel het om kleine aantallen gaat, is de stijging wel sterker dan landelijk (resp. 0,5% en 1,1%). De oorzaak hiervan ligt in het feit dat deze sectoren in Noord-Holland naar verhouding aan veel mensen werkgelegenheid bieden.

Pin It
Bekeken: 1008x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/