Alkmaar, 29 juni 2013. Perdiep Ramesar, geeft op maandag 1 juli in Bibliotheek Alkmaar De Mare een lezing over moderne slavernij. Dit is de dag waarop Nederland de afschaffing van slavernij viert 150 jaar geleden. De lezing begint om 20.00 uur. De lezing gaat over hoe sekswerkers, schoonmakers en seizoenarbeiders worden uitgebuit. Jaarlijks worden nog veel slachtoffers geregistreerd, ook in Nederland. Martijn Roessingh en Perdiep Ramesar kregen voor hun verhalen over mensenhandel in Trouw een eervolle vermelding in het juryrapport van de Prijs voor onderzoeksjournalistiek 'De Loep'. De lezing is georganiseerd in samenwerking met Bureau Discriminatiezaken Art.1Noord-Holland Noord. Aanmelden kan bij de klantenservice in de bibliotheek.

'Moderne slavernij' en daaraan gekoppeld mensenhandel is echter een groot probleem, ook in Nederland. Het gaat niet alleen om gedwongen werken in de seksindustrie en prostitutie, maar ook om de schoonmaakbranche, de horeca en de land- en tuinbouw (bijvoorbeeld aardbeienplukkers en aspergestekers). Vrouwen, mannen en soms jonge kinderen worden onder vaak mensonterende omstandigheden gedwongen werk te verrichten zonder een passende beloning. Hun bewegingsvrijheid wordt ernstig beperkt en vaak zijn ze slachtoffers van geweld.

Bureau Discriminatiezaken biedt in het schooljaar 2013 – 2014 een lespakket aan voor VO leerlingen over moderne slavernij die aantoont dat Art.1 van de grondwet 'Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld', nog niet garandeert is.

 

Pin It
Bekeken: 1110x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/