Alkmaar, 20 juni 2013. Tijdens het vijfde Wereldmuziekfestival bij de muzieknis in de Alkmaarder Hout is vooral veel aandacht voor Latijns Amerikaanse muziek en dans. Cultuurpark De Hout organiseert het festival op zondag 7 juli, van 13.00 tot 18.00 uur, samen met Bureau Dynamiek, Stichting Marmoucha, Danny van Kessel (SAMA SAMA) en met hulp van de gemeente. Op het programma staan onder andere tangomuziek van Trio Tangata, Mexicaanse muziek van Los Mezcales en de salsa van Colegio Latino. Op een tweede podium zijn er demonstraties, optredens en workshops van ondermeer Cuba te Llama, Sizzling Salsa, Samba Sabajo en Julien Dembelé. Samba Salad verzorgt een Afrikaans programma voor kinderen vanaf 6 jaar.

Er is meer dan alleen muziek en dans. Er staat een zweefdraaimolen en er is een wereldmarkt met eten uit diverse culturen, kleding, snuisterijen, sieraden en instrumenten. Kinderen kunnen meedoen aan workshops muziek en dan uiteindelijk met zijn allen optreden. Ook kunnen ze voor een kleine bijdrage pizza's maken. De presentatie is in handen van de oriëntaalse danseres en dansdocente Mena Leila. De toegang is gratis. Meer informatie op de website van Cultuurpark De Hout.

Samba Sabajo, een enthousiaste groep samba percussionisten onder leiding van Sherwin Kirindongo, verzorgt om 13.15 uur de officiële opening. De afsluiting wordt van 17.15 tot 18.00 uur verzorgd door het 14-koppige salsadansorkest Colegio Latino. De groep toert sinds 1990 door Nederland, België en Duitsland en was vier jaar achtereen te horen en zien op het North Sea Jazzfestival.

Pin It
Bekeken: 1578x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/