Alkmaar, 14 mei 2013. Op 9 juni barst Zomer op het Plein weer los in Alkmaar, met gratis toegankelijke optredens op het Canadaplein en vier straattheatermiddagen op het Europaplein. Naast theaterconcerten van gevestigde namen zal ook nieuw talent optreden. Het Rabo Juniorplein biedt programma's voor de allerjongsten en men kan meedoen aan het Groot Alkmaars Dictee. Tijdens Rabo Talentstage begeleiden studenten van de Music Academy van Hogeschool InHolland zanger Waylon. Nieuw is de locatievoorstelling 'Man met de Hamer' van Theatergroep WAK. Het is het resultaat van een bijzondere samenwerking met HAL 25 en Karavaan. Zondag 9 juni is de aftrap voor de bekende straattheatergroep Hilaria bij Zomer in de Mare, vooruitlopend op de optredens op het Canadaplein.

Tijdens de 13e editie van Zomer op het Plein maakt zowel gevestigd als nieuw talent haar opwachting. Janne Schra (ex Room Eleven) en Hadewych Minis zullen met eigen bands op 27 juni het spits afbijten. Kasper van Kooten, Freek de Jonge en Frans van Deursen staan ook op de agenda. Verder kan het publiek kennismaken met Beste Singer-songwriter Douwe Bob en Louise Korthals, winnares van het Amsterdamse Kleinkunstfestival. Er komen ook nog een 3FM Beste Nieuwkomer, een Edisonwinnaar en een Grote Prijs-winnaar. 

De straattheaterreeks 'Zomer in de Mare' bestaat, net als vorig jaar, weer uit nationale én internationale optredens. Bij de nieuwe locatie HAL 25 presenteert Theatergroep WAK 'Man met de hamer', een fysieke, beeldende en absurde voorstelling. Het streven is om de theatertent met de naam ‘Powerplant’ als eerste tent in de wereld volledig in haar eigen energiebehoefte te kunnen voorzien.

Naast nieuwkomers HAL25 en Karavaan dragen Podium Victorie, Rabobank Alkmaar, Mooiland, Bibiotheek Alkmaar en het Stedelijk Museum Alkmaar hun steentje bij aan deze 13e editie. Alle informatie over de evenementen is vanaf woensdag te vinden op de website van Zomer op het Plein 2013.

Pin It
Bekeken: 1481x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/