Alkmaar, 14 mei 2013. Deze zomer is er een tentoonstelling van de schilders Piet en Matthieu Wiegman van de Bergense School in Stedelijk Museum Alkmaar. Glooiende landschappen, karakteristieke portretten, stillevens en reisimpressies trekken voorbij in dit dubbelportret. Dit is gelijk de openingstentoonstelling van de nieuwe tentoonstellingszaal. De broers Wiegman speelden begin twintigste eeuw een belangrijke rol binnen het modernisme en stonden aan de wieg van de Bergense School (1914-1920). Niet eerder zijn de oeuvres van de broers samen gepresenteerd. Bijzonder is het grote aantal schilderijen uit particuliere collecties die nu tijdelijk te zien zijn. De tentoonstelling duurt tot en met 18 augustus.

Deze tentoonstelling vormt ook het decor voor een schrijfworkshop. Onder begeleiding van docente Christine de Vries kunnen deelnemers met kleine schrijfopdrachten en een duidelijke instructie, zich inleven in een schilderij, hun fantasie aan spreken en vooral ook plezier beleven aan het schrijven van korte teksten. Om aan deze workshop te kunnen deelnemen is er meer bereidheid en aandacht nodig dan schrijftalent. Het Schrijfmuseum wordt georganiseerd op dinsdag 28 mei, woensdag 12 juni, donderdag 18 juli en vrijdag 16 augustus van 10.30 tot 12.30 uur. Inschrijven kan telefonisch via het museum. De deelnemers moeten zelf een schrift mee nemen, voor pennen wordt gezorgd.

Pin It
Bekeken: 1635x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/