Alkmaar, 14 mei 2013. Het Regionaal Archief Alkmaar heeft haar collectie uitgebreid. Het heeft de twintig jaargangen van het huis-aan-huisblad Contact met de Egmonden laten digitaliseren. Het lokale nieuws, zoals advertenties, familieberichten en sportuitslagen, uit de periode 1960 - 1980 zijn nu makkelijker te vinden. Stichting Historisch Egmond heeft het lokale weekblad ondergebracht bij Regionaal Archief Alkmaar. Uitgever G.A. Belleman zorgde voor de digitalisering van het blad. De uitgever, historische vereniging en de archiefinstelling zijn blij om op deze manier bij te kunnen dragen aan het onderzoek naar de historie van de Egmonden. Wethouder kunst en cultuur Aletta Hekker geeft aan hoe belangrijk de ontsluiting van dit materiaal is: "Hiermee is een interessante periode in de Egmondse geschiedenis voor iedereen doorzoekbaar geworden".

Zoeken kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld op onderwerp, datum of nummer. Zo kan iemand rustig door de jaargangen heen bladeren om te zien wat hij of zij tegenkomt, maar de onderzoeker heeft aan de andere kant snel een overzicht van nieuwsberichten over een bepaald onderwerp. Voor inzage kijk -hier-.

Pin It
Bekeken: 1463x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/