Alkmaar, 10 mei 2013. AZ heeft donderdag in een zinderende finale gedaan waar iedereen op hoopte: het versloeg PSV en nam de KNVB-beker mee naar Alkmaar. Adam Maher en Jozy Altidore zetten AZ al binnen 15 minuten op een 2-0 voorsprong. PSV kwam na een half uur terug in de wedstrijd door een tegentreffer, maar de gelijkmaker bleef, ook na 4 minuten blessuretijd, uit. Dat betekent dat AZ voor de vierde keer het winnen van de nationale beker in de clubhistorie mag bijschrijven. De sfeer in de Alkmaarse kroegen was opperbest. Bij de spelers en de trainer was de ontlading en opluchting goed merkbaar. Het was moeilijk in te schatten waar harder feest werd gevierd: óp het bordes of eronder.

Bekeken: 1561x