Alkmaar, 9 mei 2013. De gemeente Alkmaar gaat ZZP-ers ondersteunen bij het opstarten van hun bedrijf. Samen met het UWV en de Kamer van Koophandel is hiervoor de pilot "Ondernemen Werkt!" opgezet. Door de huidige omstandigheden op de arbeidsmarkt starten steeds meer mensen als ZZP-er, maar velen van hen zijn bleken gebrekkig voorbereid dat wil zeggen zij hadden geen goed ondernemingsplan. Daarnaast is er een grote hoeveelheid aan partijen die startende ZZP-ers begeleiden en zijn er vele websites met voorlichting. Dit zorgt ervoor dat het overzicht verloren gaat en dienstverlening is versnipperd. Met de pilot wordt hierin samenhang gebracht.

De pilot "Ondernemen Werkt!" brengt zo veel mogelijk (lokale)partijen, expertise en informatie samen en is bedoeld voor de professional die voor zichzelf wil beginnen. Iedereen die vanuit zijn professie als ZZP-er wil starten kan meedoen, naast werk of vanuit een uitkeringsituatie. Initiatiefnemer wethouder Victor Kloos (OPA): "De coalitie vindt werk van groot belang voor de ontwikkeling van mensen. De coalitie wil dan ook graag mensen stimuleren om aan het werk te gaan en faciliteert daarom initiatieven van ondernemers om mensen aan het werk te krijgen'. In dit geval doen we dat samen met het UWV en de Kamer van Koophandel".

Er wordt gewerkt in groepen van 10 tot 20 deelnemers. De deelnemers betalen een lage eigen bijdrage aan het traject. Er komen wekelijkse bijeenkomsten waarin voorlichtingen, workshops en oefeningen worden gegeven. Verder krijgen de deelnemers ondersteuning bij het schrijven van een ondernemingsplan. De eerste groep gaat in augustus van start. Binnenkort wordt er een eerste voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd.

Pin It
Bekeken: 1992x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/