Heerhugowaard, 9 mei 2013. Na Armin van Buuren en het Koninklijk Concertgebouworkest mogen de leerlingen van groep 6/7 van basisschool Barnewiel in Langedijk op donderdag 16 mei optreden voor het kersverse koningspaar, tijdens de uitreiking van de Oranje Fonds Kroonappels en de Appeltjes van Oranje op het Koninklijk Paleis Amsterdam. De leerlingen zijn hiertoe uitgenodigd door het Oranje Fonds. Zij nemen deel aan het muziekproject Klasse!, een initiatief van Cool, dat al twee jaar wordt ondersteund door onder andere het Oranje Fonds.

Tijdens de feestelijke uitreiking van de Appels zal de 'Blazersklas' van basisschool Barnewiel drie liedjes ten gehore brengen voor Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Dit is overigens niet de eerste keer dat leerlingen van het project 'royalty' troffen. Vorig jaar kwam Máxima op bezoek bij basisschool Sint Joseph in Heerhugowaard en alle deelnemers van Klasse! mochten optreden voor het koninklijk gezin in de Heineken Music Hall.

Medio november 2011 is Klasse! gestart als samenwerkingsverband tussen Cool, zes muziekverenigingen en drie basisscholen in Heerhugowaard en Langedijk. Doel is om kinderen op school kennis te laten maken met muziek. Het project is onderdeel van het programma Kinderen Maken Muziek dat Koningin Máxima lanceerde ter gelegenheid van haar veertigste verjaardag.

 

Pin It
Bekeken: 1231x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/