Alkmaar, 8 april 2013. Op donderdag 11 april wordt op initiatief van de PvdA Alkmaar in de commissie Sociaal gesproken over het voornemen van het college om de historische Nieuwe of Sint Sebastiaans Doelen te verkopen. Het college heeft, als gevolg van het niet doorgaan van YXIE en de uitspraak van de bindende adviescommissie, besloten om dit unieke historische stukje Alkmaar af te stoten, volgens haar eigen brief van 12 februari. De fractie van de PvdA vindt dat het niet zomaar mag gebeuren dat cultureel erfgoed voor een paar ton mag worden verkocht voor verbouwing tot kantoorruimte, in plaats van gebruikt te worden voor doeleinden waar het publiek ook plezier van kan hebben.

De PvdA wijst erop dat een aanzienlijk budget met het afblazen van YXIE vrijgekomen is. In een brief van het college aan de raad van 12 februari 2013 staat bijvoorbeeld dat een onderhoudsvoorziening ingezet ?was van € 1.200.000. Daarvan is ongeveer € 450.000 besteed aan de restauratie van het Doelencomplex. Het restant van € 750.000 is volgens de brief nu voor bestemd het onderhoud van andere gemeentelijke gebouwen.

Pin It
Bekeken: 1435x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/