Alkmaar, 28 maart 2013. De docenten van Het Keerpunt, een kleine school in Alkmaar, merkten steeds vaker op dat jongeren zich minder vaak aansluiten bij een sportvereniging. De vrijetijds- besteding bestaat steeds vaker uit chillen en gamen. In samenwerking met het Sportbureau Alkmaar en Alkmaar Actief is een project op gezet waarbij jongeren via school kennis maken met Alkmaarse sportverenigingen, om jongeren te stimuleren meer te gaan sporten. De lessen boogschieten waren voor één leerling al aanleiding om lid te worden van de plaatselijke vereniging Achilles.

Inmiddels zijn er zeven maanden voorbij en hebben de jongeren al verschillende sporten kunnen uitproberen. Zo hebben ze onder andere een parcours afgelegd op de mountainbike bij het Sportpaleis Alkmaar, een aantal rugby-, judo- en combattrainingen gevolgd, aan toneelschermen gedaan en gefitnesst. Het team van het Keerpunt is erg blij met de samenwerking met het Sportbureau en het project van Alkmaar Actief. De communicatie is goed en er is een grote diversiteit aan sporten. Het eerste lid is al aangemeld. "Ik vond het erg gezellig en leuk en zou het graag vaker willen doen. Nooit gedacht dat dit zo'n leuke activiteit zou zijn", aldus één van de leerlingen over handboogschieten.

20130328 boogschieten-keerpunt

 

Pin It
Bekeken: 1291x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/