Alkmaar, 16 maart 2013. De gemeente Alkmaar, het Openbaar Ministerie en de Politie zijn vrijdagavond op de Achterdam een integrale actie begonnen ter bestrijding van mensenhandel. De straat werd hermetisch afgesloten en de aanwezige prostituees, overwegend Oost-Europese vrouwen, worden door de politie overgebracht naar het Stadskantoor. Gespecialiseerde zeden- en mensenhandel rechercheurs zijn daar met de prostituees in gesprek om signalen van mensenhandel te onderzoeken. De vrouwen werden bijgestaan door tolken, advocaten en hulpverleningsinstanties.

Politie en ambtenaren van de gemeente Alkmaar controleerden ondertussen de prostitutiepanden op naleving van vergunningvoorschriften, brandveiligheid en volksgezondheid. Omwonenden kregen bij de start van de actie een brief van de gemeente met over de actie en het doel ervan. Er waren tussen de 400 en 500 medewerkers bij de actie betrokken. In 2011 en 2012 vonden soortgelijke acties plaats in Den Haag en Eindhoven. Die acties hebben geleid tot sluiting van diverse prostitutiepanden en tot de strafrechtelijke vervolging van mensenhandelaren.

Pin It
Bekeken: 1989x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/