Alkmaar, 15 maart 2013. Het Techniek Toernooi voor basisscholen gaat dit jaar over 'energie'. Op 19 maart vindt bij de Hogeschool iPabo in Alkmaar de Regiofinale plaats. Er doen teams mee van scholen uit grote delen van Noord-Holland. De allerjongsten maken een zo lang mogelijk zwevende parachute. Groep 3/4 moet proberen de snelste zeilboot te bouwen. Groep 5/6 ontwikkelt een kettingreactie van verschillende energiesoorten, en de oudste groep ontwerpt en bouwt een boot die zo ver mogelijk moet varen. Per uitdaging zijn er drie prijzen en er is een creativiteitsprijs voor bijvoorbeeld het mooiste of slimste ontwerp. Alle winnaars gaan naar de landelijke finale in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

De jury bestaat uit hoogleraren van diverse Nederlandse universiteiten, speciaal gehuld in toga's. De prijsuitreiking is dit jaar in handen van Klokhuis-presentator Bart Meijer. Tevens zijn er op 19 maart activiteiten om te ontdekken hoe spannend, leuk en leerzaam bètawetenschap en techniek zijn. Zo zijn er onder andere 'Proefjes die BOEM doen' en proefjes met vloeibare lucht. Leidse natuurkundestudenten nemen zelfs een spectaculaire supergeleidende modelzweeftrein mee.

"Met de wedstrijd ontdekken juffen en meesters hoe kinderlijk eenvoudig het is leerlingen op bètagebied in hun ontwikkeling te ondersteunen," aldus Jan Heijn, regiocoördinator Techniek Toernooi Noord-Holland. Er is in ons land grote behoefte aan meer leerlingen die kiezen voor een technische of wetenschappelijke loopbaan. Meer informatie is beschikbaar op de website van Techniek Toernooi.

 

Pin It
Bekeken: 1080x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/