Alkmaar, 7 maart 2013. Van 16 tot en met 24 maart 2013 wordt voor de 78ste keer de Nationale Boekenweek georganiseerd. Bibliotheek Kennemerwaard pakt samen met andere culturele instellingen flink uit met een keur aan acties en activiteiten. Stedelijk Museum Alkmaar heeft bij het thema van de Boekenweek Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden een speciaal arrangement samengesteld. Ook kunt men de hersenen laten 'kraken' met een leuke quiz. Op alle dagen, behalve de 23e, biedt het museum de 'Vergulde Lunch' aan. Het is een rondleiding met een ervaren museumdocent door de Gouden Eeuw van Alkmaar, inclusief een uitstapje naar de 'zwarte bladzijden'. Na afloop is er een heerlijke lunch (Gouden Eeuw brood) in het nieuwe Cultuurcafé.

Wie liever zelf op onderzoek uitgaat tijdens de Boekenweek, kan een leuke quiz doen. Er is zo meer over de Gouden Eeuw van Alkmaar te leren, aan de hand van de collectie van Stedelijk Museum Alkmaar en Bibliotheek Kennemerwaard. De quizvragen zijn op beide locaties gratis te krijgen en vanaf 16 maart ook te downloaden. Onder de goede inzendingen wordt een boekenbon verloot. Inleveren kan t/m 24 maart bij bibliotheek Kennemerwaard aan de Gasthuisstraat.

Kaarten voor het arrangement zijn te koop aan de balie van het museum à € 17,50 p.p. Dit is inclusief entree museum, het boekje 'Schoonheid en Stadstrots', een rondleiding van een uur en lekkere lunch met koffie of thee. Meer informatie is de vinden op de website van Stedelijk Museum Alkmaar en informatie over alle activiteiten rondom de Boekenweek is te vinden op de website van Bibliotheek Kennemerwaard.

 

Pin It
Bekeken: 1423x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/