Alkmaar, 7 maart 2013. In januari 2013 was de instroom in de WW in Zuid-Kennemerland met 5,8 % gestegen. In Noord-Holland Noord (7,0%) en Zaanstreek-Waterland (7,4%) was de WW-instroom groter, maar lag nog onder de landelijk gemiddelde stijging van 8,6%. In januari is de instroom in de WW altijd groter dan in andere maanden omdat arbeidscontracten vaak aflopen aan het eind van een kalenderjaar. Schagen zag een steiging van 12,8%. Ook het aantal beëindigde uitkeringen is in januari 2013 opvallend hoog. Er waren toen meer WW-uitkeringen beëindigd door werkhervatting dan in de afgelopen jaren. Ondanks de hogere uitstroom is door de forse stijging van nieuwe WW-uitkeringen het totaal aantal WW-uitkeringen in januari toch gegroeid.

Maandag 4 maart verschenen de Basiscijfers Jeugd, die het UWV in samenwerking met stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven publiceert. Voor de meeste mbo-opleidingen zijn in de regio voldoende stageplaatsen beschikbaar. Voor de opleidingen dierverzorging en ICT is er een tekort in de drie regio’s. De sectoren waarvoor de meeste leerlingen worden opgeleid zijn welzijn, zorg, economisch-administratief en installatie-, electro-, en metaaltechniek.
 
Landelijk is het aantal bij het UWV geregistreerde jongeren met 30% gestegen ten opzichte van een jaar geleden. In de regio’s loopt de toename sterk uiteen. Zowel in Zuid-Kennemerland als in Zaanstreek-Waterland is de toename lager dan het landelijk gemiddelde met respectievelijk 23% en 17%. In Noord-Holland Noord is de stijging met 54% hoger. Daar staat tegenover dat het percentage geregistreerde jongeren in deze regio met 4,1% naar verhouding nog steeds erg laag is.

 

Pin It
Bekeken: 1106x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/