Alkmaar, 6 maart 2013. Op 8 maart 2013 is het Internationale Vrouwendag. Tijdens deze dag wordt speciale aandacht gevraagd voor de strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Traditiegetrouw grijpt Provadja deze gelegenheid aan om maart om te dopen tot Vrouwenmaand en organiseert tal van bijzondere evenementen. Zo zijn er diverse activiteiten in samenwerking met Womanlink, zoals de uitreiking van de Joke Blom Speld, zijn er drie exclusieve voorpremières van bioscoopfilms en is er theater en debat. Qua films vertelt Thérèse Desqueyroux het verhaal van een jonge Franse vrouw van begin vorige eeuw, die verlangt naar vrijheid. In Fill the Void worstelt Shira met haar gevoelens en de streng Joods-orthodoxe tradities. Wadjda gaat over een tienermeisje in Saoedi-Arabië dat niets liever wil dan vrij rondfietsen in haar dorp.

Twee theatervoorstellingen staan in het teken van de vrouw. Theatergroep Aluin vertelt met Medea Unplugged de ijzingwekkende tragedie over de vrouw die de uiterste uitvlucht zoekt uit de vernedering door haar man. Rebelse Vrouwen is een muzikale voorstelling over moedige vrouwen die leven in slavernij van vroeg en nu. In samenwerking met Womanlink presenteert Provadja een uitgebreid programma op zondag 10 maart. Er is een voorproefje van de Tafel van Eén, waarbij vrouwen die weer willen werken worden geholpen. Er is de uitreiking van de Joke Blom Speld, aan de hand van publiekskeuze. In het Womanlink 'DeBad' gaan onder andere Corine Koole en Ema Najetovic met elkaar 'in bad'. Ze praten over thema's als vrouwen, seksualiteit en opvoeding. Helen Botman geeft een voorproefje van haar voorstelling Vleugelvrouw, die op 24 maart in theater Cool in première gaat. De rest van de maand zullen er meer films gericht op vrouwen vertoond worden. 

Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van Provadja, of aan de kassa, die op werkdagen geopend van 13.00 - 17.00 uur geopend is, en een uur voor aanvang van de voorstelling. 

Pin It
Bekeken: 1414x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/