Alkmaar, 6 maart 2013. Op zaterdag 1 juni vindt weer Race The Dragon plaats. Race The Dragon is één van de oudste drakenbootfestivals in Nederland en kent dit jaar haar zestiende editie alweer. Inmiddels is de inschrijving gestart. Het door de Alkmaarse United Dragons georganiseerde evenement zal plaatsvinden op het Noordhollands Kanaal ter hoogte van de Noorder Arcade. Dan zal het kanaal weer het toneel zijn van spannende races met de traditioneel met drakenkop- en staart uitgevoerde ranke drakenboten. Er kunnen dit jaar maximaal 18 teams deelnemen en de inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst. De teams van maximaal 16 peddelaars kunnen bijvoorbeeld bestaan uit leden van de sportvereniging, collega's, buren, vrienden of familie.

Er wordt gevaren in twee klassen, een open klasse en een mixed klasse. De open klasse is de samenstelling vrij, maar bij de mixed klasse zijn minimaal 8 dames per team nodig. De deelnemende teams zullen in meerdere heats aangevoerd door het traditionele tromgeroffel 200 meter afleggen. Wie er uiteindelijk met de prijzen naar huis zal gaan, zal in een spannende finale worden beslist. De vrijwilligers van drakenbootvereniging United Dragons zullen weer hun uiterste best doen van deze dag een groot succes te maken. Geïnteresseerde teams kunnen zich opgeven via de website van Race the Dragon, waar ook meer informatie over het festival te vinden is.

De drakenbootsport heeft haar oorsprong in Azië. In de twaalf meter lange boot zitten zestien tot twintig peddelaars, wordt het tempo aangevoerd door de trommelaar en de koers bepaald door de stuurman. Naast de explosieve start is de mate van synchroniciteit van de peddelaars van groot belang. In Nederland bestaat de sport meer dan twintig jaar en kent deze ook een nationale competitie.

 

Pin It
Bekeken: 1194x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/