Alkmaar/Amsterdam, 6 februari 2013. De jeugdopleiding van AZ is populair onder de deelnemers van de VriendenLoterij. Bij deze goededoelenloterij voor gezondheid en welzijn kunnen deelnemers zelf aangeven voor welk goed doel of welke vereniging de helft van de lotprijs bestemd is. Bij de Eredivisieclubs worden jeugdopleidingen met deze bijdrage gesteund, vanwege hun maatschappelijke functie. In totaal had de VriendenLoterij een bedrag van 2,8 miljoen euro te verdelen, ruim een half miljoen meer dan vorig jaar. Maandagavond werden de bedragen tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum overhandigd. De top drie van meest gesteunde jeugdvoetbalopleidingen bestond dit jaar uit respectievelijk Feyenoord (866.464 euro), Ajax (708.729 euro) en PSV (223.577 euro). AZ ontving als nummer tien een bijdrage van bijna 80.000 euro.

Als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie maakt de VriendenLoterij het mogelijk dat eredivisieclubs de middelen hebben voor bijvoorbeeld trainingsfaciliteiten of huiswerkbegeleiding. Over 2012 ontvangen 44 goede doelen en ruim 4000 clubs en verenigingen ruim 48 miljoen euro. De bijdrage is ook bedoeld voor de ondersteuning van maatschappelijke projecten, zoals wijk- en schoolprogramma's. De talenten kunnen zo goed terechtkomen in de maatschappij. Ze hebben daarmee ook een voorbeeldfunctie voor hun directe omgeving. Daarnaast wil de VriendenLoterij via het project 'Scoren voor Gezondheid' kinderen tussen de 9 en 12 jaar aanzetten tot een gezonde leefstijl. Profvoetballers uit de Eredivisie fungeren hierbij als rolmodel. 

Pin It
Bekeken: 1059x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/