Jeffrey Gouweleeuw is de nieuwe aanvoerder van AZ. Dit maakte de Alkmaarse voetbalclub woensdag bekend. De 24-jarige speler had deze rol al tijdens de eerste oefenduels van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar sinds het trainingskamp in Garderen is het officieel. Hij volgt Nemanja Gudelj op, die naar Ajax vertrok.

Gouweleeuw voelt zich erg gewaardeerd, maar voelde hem al een beetje aankomen. Hij had ook gesprekken met trainer John van den Brom, waarin ze goed op een lijn zaten over de rol van de aanvoerder in een elftal met nog weinig routine. Met slechts 24 jaar is hij 'oud'.

De komende weken wordt de jonge leider meteen flink op de proef gesteld. Na een oefenduel tegen A-Wasl uit Dubai op vrijdag 24 juli start de voorronde van de Europa League op donderdag 30 juli in eigen huis. Een week later is de return. "Istanbul Basaksehir is een goed team met veel ervaring en fysieke kracht. Het tegenovergestelde van ons," meldt Gouweleeuw op de AZ-site. Vlot samenspel is dus cruciaal.

Het eerste doel is de groepsfase bereiken. Twee jaar geleden haalde hij met zijn team uiteindelijk de kwartfinale. "Dat soort wedstrijden wil je spelen". (foto: Soccernews.nl)

Pin It
Bekeken: 3614x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/