Van de regen in de poep, dat is grof gezegd het lot van het populaire timmerdorp van JOL Hoefplan. Want het stukje van de Egmonderhout waar het timmerdorp normaal plaatsvindt is zo beschadigd dat de spelende kinderen moeten uitwijken naar een ander deel van het park. En laat dat net het losloopgebied voor honden zijn. "We hebben nare reacties gehad."

Het is inmiddels meer dan een maand geleden dat zomerstorm Poly over Alkmaar raasde. Stadswerk 072 heeft veel van de schade inmiddels kunnen opruimen, maar toch is op veel plekken in de stad nog goed te zien wat er op die julidag gebeurde. Zo ook in de Egmonderhout, het park aan de rand van wat Alkmaarders nog altijd 'het Hoefplan' noemen. Het park waar elk jaar het timmerdorp van JOL Hoefplan plaatsvindt, dit jaar van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 1 september.

"We kregen drie weken geleden te horen dat we niet op onze plek terecht kunnen", legt Sascha Groenland van JOL Hoefplan uit. Die plek is het zuidelijk deel van de Egmonderhout, waar geen loslopende honden mogen komen - de perfecte plek voor het zomerse kinderdorpje. "De kinderen verheugen zich er erg op, het zit ramvol... Er is nog even gekeken of Stadswerk 072 niet alsnog het stuk park vrij kon krijgen, maar twee weken geleden was het definitief: het is niet veilig." En dat was 'even schakelen', vertelt Groenland. "Dit is niet onze keuze, we vinden het heel jammer." (tekst gaat door onder de foto)

Het populaire timmerdorp moet verhuizen. (foto: Facebook / JOL Hoefplan)


Want de vervangende locatie, daar ís iets mee. "Ja, dat is het losloopgebied voor honden", zegt Groenland. "Niet dat ik iets tegen honden heb, maar er ligt wel hondenpoep." En niet iedere hond reageert goed op kinderen, die onvoorspelbaar kunnen zijn, dus ook daar zit bij de organisatie wel wat onzekerheid. "Je wil echt niet op je geweten hebben dat een kind gebeten wordt door een hond."

Reden voor JOL Hoefplan om vrolijk gekleurde bordjes op te hangen: "Wij gaan hier buitenspelen, ruim aub uw hondenpoep op". Ook op de Facebookpagina 'Je bent Alkmaarder als' plaatste een medewerker van JOL Hoefplan een berichtje, maar dat viel niet bij iedereen in goede aarde. "Die is erg geschrokken, er kwamen zulke nare reacties..."

Want het losloopgebied, dat is voor hondenbezitters een belangrijke plek. Lang niet iedereen wil dat twee weken opgeven om het timmerdorp ruim baan te geven. Al moet gezegd worden dat andere hondenbezitters juist wel begripvol zijn. Ook wordt op de pagina gesuggereerd om de situatie dan maar helemaal om te draaien en het zuidelijke deel van de Egmonderhout, dus waar normaal het timmerdorp staat, tijdelijk als losloopgebied voor honden aan te wijzen. (tekst gaat door onder de foto)

Voorbeeld van de kleurige bordjes die in het park werden gehangen - maar inmiddels zijn weggehaald. (foto: JOL Hoefplan)


"We proberen het echt positief te brengen", legt Groenland uit. Daarom zijn de bordjes ook vormgegeven als vrolijke kleurplaten, waar de kinderen enthousiast mee aan de slag zijn gegaan: "Heel leuk." Maar dat er tegenstand is, dat merkt Groenland ook: "We hebben net nog een rondje gedaan en wat blijkt, de tekeningen zijn alweer weggehaald." En dat geeft toch geen prettig gevoel, bekent Groenland: "Ontzettend naar."
Pin It
Bekeken: 1656x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/