Het nieuwe regionale centrum voor bijzondere tandheelkunde komt zoals het er nu naar uitziet in Heerhugowaard. Het Alkmaarse Noordwest ziekenhuis draagt de bijzondere mondzorg volgend jaar over aan Vogellanden en de specialisten kunnen mee. De Zwolse zorgorganisatie heeft hiervoor een locatie gevonden in Heerhugowaard, maar wil nog even niet zeggen waar precies. "Op dit moment is er een voorlopig koopcontract getekend en worden er nog een aantal zaken onderzocht."

"De exacte locatie kunnen we naar verwachting over enkele weken bekend maken", laat Fenna Eefting, de hoogste bestuurder van Vogellanden, aan mediapartner Noordkop Centraal. Volgens haar is de locatie goed bereikbaar en centraal gelegen in het verzorgingsgebied. "De bedoeling is om zo snel mogelijk in 2024 in een periode van een paar weken te kunnen verhuizen.”

Net als Noordwest in Alkmaar, biedt Vogellanden in Zwolle bijzondere tandheelkunde. Dit is mondzorg voor mensen die bij een 'gewone' tandarts niet terecht kunnen vanwege bijvoorbeeld extreme angst, verstandelijke beperking, sterke kokhalsneigingen, een kaakprobleem of hoge gevoeligheid. Eefting: "Wij zetten hierbij ook extra in op preventie en een gezonde leefstijl omdat dit veel kan helpen om veel en meer ingrijpende behandelingen te voorkomen.”

"Een grote groep patiënten blijft ook door hun vertrouwde gezichten gewoon dezelfde zorg krijgen in de instellingen waarin ze wonen, daar aan verandert eigenlijk niets", verzekert de bestuurder. Noordwest behandelt jaarlijks rond 1.500 patiënten vanuit heel de regio. Toen mensen te horen kregen dat Noordwest de afdeling wilde stopzetten ontstond grote onrust, omdat het om een veelal kwetsbare groep patiënten gaat. De opluchting was dan ook groot toen het opdoeken werd uitgesteld en een verkenner werd ingezet om een goede oplossing te vinden.

Noordkop Centraal vroeg Fenna Eefting tot slot hoe het zit met contacten met zorgverzekeraars. "Wij hebben goede samenwerking met de zorgverzekeraars. Onze hoofdverzekeraars zijn Zilveren Kruis en VGZ. Deze zijn ook goed vertegenwoordigd in het verzorgingsgebied waar we nu actief worden in de regio Noord-Holland Noord, dat helpt natuurlijk mee." (foto: Pexels / Andrea Piacquadio)
Pin It
Bekeken: 2571x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/