Honderden mensen hebben deelgenomen aan de stille tocht voor Lavernie Martis uit Alkmaar. Een lange stoet van veelal wit geklede mensen trok zondag door Den Helder om de 25-jarige Lavernie, die overleed na een schietpartij bij een kroeg, te herdenken. Bij de plek van de fatale schietpartij werden bloemen, kaarsen, knuffels en foto's neergelegd. Op een van de foto's staat geschreven: 'Lavernie Rest In Paradise'.

De stille tocht begon op de plek waar Lavernie werd neergeschoten, bij café De Bierbron aan de Bassingracht. Daarna ging de stoet naar uitvaartverzorging Pieter Dekker aan de Spoorgracht, om uiteindelijk terug wandelen voor een minuut stilte. Mediapartner NH Nieuws volgde de processie. (tekst gaat verder onder de foto)

Bloemen, knuffels, lichtjes en meer voor Lavernie (foto: NH Nieuws)


Lavernie Martis werd zaterdag 5 augustus neergeschoten en overleed niet veel later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Hij zou in Den Helder wonen, maar staat ingeschreven bij gemeente Alkmaar, waar hij ook werkt. Een tweede man raakte zwaargewond en ligt nog in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar. Nog iemand zou zwaargewond zijn geraakt, maar het bleek minder ernstig te zijn.

Na het schietincident werd het signalement van de dader verspreid. Zijn identiteit was bekend bij de politie, maar hij werd niet gevonden. Een paar dagen later meldde de 26-jarige man zichzelf bij de politie. Hij zit vast in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Volgens omwonenden van het café 'moest de schietpartij een keer gebeuren'. Het liep wel eens vaker uit de hand bij de Bierbron, met dronkenschap en vechtpartijen. "Er gebeurt wel eens wat met drugs en er lopen vaak wat ongure types rond. Ik zeg net nog tegen mijn vrouw dat het wel een keer fout zou moeten gaan. Nu is de bom dus - inderdaad - gebarsten."

Gemeente Den Helder de vergunningen van het Helderse café al intrekken voordat de fatale schietpartij plaatsvond. Dat is volgens NH Nieuws inmiddels definitief gebeurd.
Pin It
Bekeken: 1965x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/