Alkmaar, 01 januari 2015. In de nacht van woensdag op donderdag is Alkmaar opgeschrikt door een grote brand in de Langestraat. De brand begon bij Waardijk Schoenen, maar breidde zich door de dichte bebouwing van de binnenstad snel uit naar andere panden. Bewoners van meerdere woningen zijn geëvacueerd en in eerste instantie opgevangen in het politiebureau. De brand werd via GRIP1 enZeer Grote Brand opgeschaald naar Compagnie Brand, wat betekent dat er 2 brandweerpelotons aan het blussen zijn terwijl een derde compagnie de beide andere compagnies ondersteund.

Meerdere korpsen uit de regio ondersteunden de Alkmaarse brandweer, er werden vier hoogwerkers ingezet waarvan er één uit Heemskerk kwam. Het vuur liet zich lastig 'grijpen' door tussen de muren en panden te kruipen. Het zorgde ervoor dat de brandweer er zijn handen vol aan had. De Langestraat en Gedempte Nieuwesloot werden al snel afgesloten, later kwam daar ook de Kanaalkade bij vanwege watertransport. Rond kwart over zes laaide de brand weer op en werden nog meer korpsen uit de regio opgeroepen om materieel en mensen naar Alkmaar te sturen (beelden: DNP.NU / Lorenzo Derksen)

 

 

Pin It
Bekeken: 10523x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/