Na het grote succes van de Klim naar de Hemel komt de Grote Kerk met een nieuwe publiekstrekker: De Geheime Zolders. Vanaf september opent de Grote Kerk de deuren van de ruimte tussen de gewelven die vanaf de grond zichtbaar zijn, en het daadwerkelijke dak. Wie de 122 treden naar boven heeft genomen kijkt vanaf 30 meter hoogte de Grote Kerk in en betreedt een wereld waar nog niet veel mensen zijn geweest.

"Juist het feit dat je weet dat je in iets rondloopt wat veel ouder is dan jij en toch wel het middelpunt van de stad is, is toch wel magisch", zo laat vrijwilligerscoördinator Joris Komen weten aan Alkmaar Centraal. Hij kan zijn enthousiasme over de zolders tijden de 'sneak preview' nauwelijks verbergen: "Dit zijn plekken waar je normaal gesproken nooit komt maar als Alkmaarder wel geweest moet zijn." De rondleidingen worden gegeven in groepen van zes mensen (die goed ter been moeten zijn en niet al te veel last moeten hebben van hoogtevrees).

Het zijn vooral de ongeveer 100 vrijwilligers van Stichting Het Grote Raam die dat straks allemaal mogelijk moeten maken. Het doel van de actie is om geld in te zamelen voor het nieuwe grote raam, het grootste kerkraam van Europa. Het huidige raam wordt vervangen door een gekleurd glas-in-lood exemplaar waarvan het ontwerp in september getoond wordt. Het wordt, als alles goed gaat, op 7 oktober 2023 onthuld, tijdens de viering van 450 jaar Alkmaar ontzet.
Pin It
Bekeken: 2945x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/