Bezoekers aan het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar lappen de bezoekregels tijdens corona steeds vaker aan hun laars. Ze komen met te veel mensen of blijven te lang. Personeel van het ziekenhuis maakt zich grote zorgen over de risico's voor de patiënten. Ze zijn veel tijd kwijt met handhaving van de regels.

Met name de regel dat er op de twee bezoekmomenten per dag maximaal een bezoeker per keer hooguit een half uur langs mag komen, wordt overtreden. Mensen komen niet alleen, blijven langer of gaan zelfs buiten de bezoekuren het ziekenhuis in. Het ziekenhuis stelt voorzichtigheid voorop en vraagt iedereen zich aan de regels te houden.

Internist-infectioloog Willemijn Kortmann, tevens lid van het zogeheten ’outbreak management team’ in het Noordwest noemt de situatie tegen de Alkmaarsche Courant 'heel vervelend': "We hebben wel wat beters te doen dan politieagentje te moeten spelen.”

Volgens de internist zijn er uitzonderingen van de regel, bijvoorbeeld wanneer iemand slecht ter been is, niet goed kan zien, voor kinderen tot en met 12 jaar of als er een slechtnieuwsgesprek gaat plaatsvinden. "Dat we slechts een bezoeker per bezoekmoment toestaan, is niet voor niks”, benadrukt Kortmann. "Er liggen hier patiënten, soms met een ernstige afweerstoornis waardoor een covidvaccinatie niet altijd afdoende werkt. Die willen we niet onnodig in gevaar brengen. Bezoekers moeten zich daarom aan de afspraken houden, niet alleen voor zichzelf, ook voor anderen.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl