Deze zomer kunnen de timmerdorpen in Alkmaar doorgaan. In de laatste twee weken van de zomervakantie organiseert de JOL het welbekende timmerdorp in Oudieplas, Oudorperhout, Bergerhof, Alkmaarderhout, Koedijk, Daalmeer Hoefplan en Rekerhout. De traditie moest vorig jaar door corona worden afgeblazen, maar dit jaar staan de lichten weer op groen.

Aan de timmerdorpen doen jaarlijks circa 1000 kinderen mee. Veel mensen plannen hun vakantiereis in de overige weken van de zomervakantie, zodat de kinderen het timmerdorp niet hoeven te missen. De timmerdorpen draaien geheel op vrijwilligers.

Dankzij de inzet van vrijwilligers, subsidie en sponsoring is het inschrijfgeld slechts 50 cent per dag. Op die manier hoopt de organisatie dat kinderen uit alle lagen van de bevolking kunnen meedoen.

In elke wijk heeft het timmerdorp een iets andere opzet. Na het bouwen van de hutten is er vaak tijd voor andere activiteiten: knutselen, spelletjes, speurtochten of een uitstapje. Inschrijven kan vanaf nu via jolalkmaar.nl
Pin It