Na twee jaar zijn ze weer terug: de gewelfschotels die in de Grote kerk thuishoren. Restaurateur Edwin van den Brink heeft ze destijds weggehaald en gewerkt aan de restauratie. En dat was hard nodig. "Ze waren behoorlijk aangetast door onder andere water en beestjes, maar er is tijdens de reformatie ook nog over het bladgoud heen geschilderd omdat dit soort pracht en praal eigenlijk moest verdwijnen", zo laat hij Alkmaar Centraal weten.

Om de schotels en de stralen zo op de vloer van de kerk te zien liggen en van dichtbij te kunnen bekijken is wel bijzonder, beaamt ook Van den Brink: "Ja, dat is eigenlijk eens en straks nooit weer want straks zitten ze weer voor vijftig jaar op 29 meter hoogte." Om de schotels van het plafond te kunnen halen was mede door de hoogte een flinke klus en dat zal het opnieuw aanbrengen ook zijn.

Een speciale hoogwerker is nodig om tot boven in het gewelf te kunnen komen. De hoogte, zo'n 30 meter, is voor een hoogwerker niet heel bijzonder, maar dat het apparaat ook nog door de glazen deuren van de Grote Kerk moet passen is dat wel. Maar met een paar kleine aanpassingen rolde het apparaat netjes naar binnen. Komende week wordt begonnen met het weer aanbrengen van de schotels, een klus die vrijdag geklaard moet zijn.
Pin It
Bekeken: 1198x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://kursus.kemdikbud.go.id/slot-online-gacor/ https://jdih-v2.belitung.go.id/slot-demo/ https://jospakk.kuduskab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://bprd.lumajangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.bangka.go.id/slot-demo/ https://www.csr.tasikmalayakota.go.id/pg-soft-slot-demo/ https://jdih.lahatkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://www.csr.tasikmalayakota.go.id/pg-soft-slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://igracias.ittelkom-sby.ac.id/demo-pg-soft/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/