Een afvalstoffenheffing die afhangt van de hoeveelheid restafval die je produceert, is in ieder geval voorlopig van de baan in gemeente Alkmaar. Het collegevoorstel om invoering van het zogenoemde Diftar-systeem alvast voor te bereiden voor invoering in 2024, kwam donderdag niet door de gemeenteraad. Eerst moet maar eens breder onderzoek gedaan worden naar wat de beste oplossingen zijn om afvalscheiding te bevorderen.

OPA en SPA hadden in raadsvragen al kritiek geuit op het voorstel op Diftar alvast voor te bereiden. Containers voor restafval moeten worden uitgerust met sensoren die het gewicht van het restafval koppelen aan de gebruikerspas. De fracties vreesden dat bewoners afval zouden dumpen om kosten te besparen. Het college stelde voor om ook de andere containers met een pasjessysteem uit te rusten, maar daarmee wordt dumping op straat niet aangepakt. Bovendien zouden flatbewoners gestraft kunnen worden omdat afval scheiden voor hen lastiger is.

De meeste andere partijen bleken ook twijfels te hebben over Diftar. GroenLinks en PvdA waren uitgesproken voor, maar gingen toch overstag om het vraagstuk eerst verder uit te diepen. Uiteindelijk stemden alleen BAS en de PvdD tegen een breed onderzoek.
Pin It
Bekeken: 1720x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/