Alkmaar Centraal


Maandag is in het Noordwest Ziekenhuis van Alkmaar voor het eerst bij een patiënt het coronavirus vastgesteld. Deze patiënt wordt op het moment in isolatie verpleegd. Vorige week donderdag was covid-19 al wel ontdekt bij een medewerker. De betreffende radioloog had geen contact met patiënten, maar wel met collega's. Inmiddels is het virus bij meerdere medewerkers geconstateerd. Conform RIVM-richtlijnen verblijven zij in thuisisolatie.

Overigens heeft het ziekenhuis niet alleen voor zichzelf, patiënten en bezoekers maatregelen genomen. Ook het Familiehuis ontkomt er niet aan. De locatie waar tot acht patiënten ieder twee familieleden kunnen laten verblijven en overnachten is gesloten. De gasten zouden in contact kunnen komen met de toch al kwetsbare mensen in het ziekenhuis en hen besmetten. Bovendien zou een uitbraak in het Familiehuis onmiddellijk leiden tot quarantaine, en dat brengt mogelijk de mantelzorg van de patiënt in gevaar.

Noordwest heeft inmiddels een speciaal telefoonnummer waar patiënten terecht kunnen met vragen over het nieuwe corona gerelateerde zaken: 088-0857777. Het nummer is iedere werkdag tussen 8:30 en 16:30 uur bereikbaar. Voor algemene vragen over covid-19 raadt het ziekenhuis aan om te kijken op rivm.nl of het landelijke informatienummer 0800-1351 te bellen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl