Alkmaar Centraal


Nog geen tenten voor de deur bij de ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder maar de voorbereidingen op de gevolgen van het coronavirus zijn in volle gang. Veel patiënten die voor volgende week op de lijst stonden voor een operatie, zijn inmiddels afgebeld. Op dit moment zijn er op beide locaties nog geen coronapatiënten opgenomen, zo meldt mediapartner NH Nieuws.

Bij het ziekenhuis in Hoorn is inmiddels een tent geplaatst, speciaal voor de opvang van patiënten met (verschijnselen van) het coronavirus. In Alkmaar en Den Helder worden die, zo gauw het nodig is, ook geplaatst. Op die manier willen de ziekenhuizen zo snel mogelijk de patiëntenstromen scheiden.

In Alkmaar en Den Helder wordt ook geïnventariseerd welke medewerkers achter de schermen werken maar wel BIG-geregistreerd zijn, dus de juiste papieren hebben en zo kunnen bijspringen als het nodig is. De ziekenhuizen hadden eind deze week al besloten om alle operaties die uitgesteld kunnen worden, te annuleren. Verder werden veel poliklinische afspraken via de telefoon behandeld. Ook de bezoekregeling in Alkmaar en Den Helder is aan banden gelegd.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl