De Alkmaarse Truus Wijsmuller (1896-1978) is een heldin en zij moet geëerd worden in Alkmaar, zo vindt de VVD. Het College is het er mee eens en voegde gelijk de daad bij het woord.

Burgemeester Piet Bruinooge heeft de straatnaamcommissie gevraagd om in de eerstvolgende wijk die gereed is, een straat of een plein naar de verzetsheldin te noemen. Ook zal de wijk dan het thema "prominente Alkmaarders die van betekenis zijn geweest tijdens de tweede wereldoorlog" krijgen. Ook zal er gezocht worden naar een mooie locatie in Alkmaar voor een gedenkteken of een standbeeld van Truus Wijsmuller.

Wijsmuller werd in 1896 geboren in Alkmaar, in 1923 trouwde zij met Joop Wijsmuller. Zij konden geen kinderen krijgen en Truus ging zich ontfermen over joodse kinderen. Ze heeft talloze kinderen gered van transporten tijdens de oorlog en zorgde dat ze een veilig onderkomen kregen.

In diverse steden heeft zij al een straatnaam en in het Amsterdamse Oosterpark staat al een standbeeld van de moedige vrouw. Ook speelt zij een prominente rol in het boek "Sara, het meisje dat op transport ging". (Foto: rawinterest.com)
Pin It
Bekeken: 4521x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/