Bergen, 25 februari 2015. De toekomst rondom de komst van de nieuwe mtb-route door de Schoorlse Duinen blijft onzeker. De werkzaamheden van de route zullen in ieder geval tot het einde van de zomer stilliggen, mede vanwege het ontbreken van de noodzakelijke omgevingsvergunning en het broedseizoen. Voor de aanleg van de nieuwe mbt-route heeft Staatsbosbeheer wel een vergunning aangevraagd bij de provincie, maar het aanvragen van de omgevingsvergunning bij de gemeente Bergen is echter nooit gebeurd. Met deze actie verdient Staatsbosbeheer geen schoonheidsprijs, aldus Hetty Hafkamp, burgemeester van Bergen. Daarnaast raadt Hafkamp het gezamenlijk gebruik van de paden door mountainbikers en wandelaars in de Schoorlse Duinen ten strengste af.

De nieuwe route zal 24 kilometer lang worden, waarvan acht kilometer over dezelfde paden zal gaan lopen als waar de wandelaars zich bevinden, terwijl de huidige mtb-route al leidt tot gevaarlijke situaties tussen mountainbikers en wandelaars, aldus Hafkamp tegenover het HND. Wethouder Rob Zeeman laat aan het NHD weten dat Staatsbosbeheer en de gemeente Bergen de komende tijd met alle partijen in gesprek zullen treden om de zaak rondom de nieuwe mtb-route goed uit te werken. Pas als dit afgerond is zal de procedure voor een omgevingsvergunning gestart worden. 

Pin It
Bekeken: 1902x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/