Alkmaar, 29 januari 2015. Naar aanleiding van plannen voor het aanwijzen van negentien windmolenlocaties in de provincie Noord-Holland stelde de fractie van OPA in een brief van 4 december 2014 hier kritische vragen over aan het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. OPA is al lange tijd ontevreden over het windmolenbeleid en gaf aan het vreemd te vinden dat er nieuwe locaties voor windmolens worden aangewezen terwijl uit verschillende onderzoeken, onder andere van het CPB, is gebleken dat de milieudoelstellingen wat betreft windenergie niet gehaald worden.

Op de vraag van de OPA-fractie of het college ook vindt dat er kritisch gekeken moet worden naar de negentien locaties, aangezien windmolens de veiligheid van het luchtverkeer kunnen verstoren en niet bijdragen aan milieudoelstellingen, antwoordde het college bevestigend. Er wordt echter wel al een extra windmolen gebouwd in de Boekelermeer, maar deze komt in lijn met de molens die er al staan.

OPA vroeg ook of de milieudoelstellingen niet beter gehaald kunnen worden met andere soorten duurzame energie dan windenergie. Het college antwoordt hierop dat windmolens inderdaad minder bijdragen aan de milieudoelstellingen, maar dat er wel groei wordt verwacht van zonne-energie. Het college voegde hier de sussende woorden aan toe dat ze zich met succes hebben ingespannen voor het voorkomen van windmolens op grondgebied van Alkmaar: alleen in de Boekelermeer komt er dus één windmolen bij.

Pin It
Bekeken: 2268x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/