Heerhugowaard, 23 januari 2015. Woensdag 11 februari geeft Harry de Raad van het Regionaal Archief Alkmaar in de bibliotheek in Heerhugowaard een lezing over historische kaarten van Heerhugowaard en omgeving. Deze lezing zet de gemeente letterlijk op de kaart.

Heerhugowaard is een interessant gebied met een boeiend verleden.  Harry de Raad, archivaris bij het Regionaal Archief, laat zien welke prachtige kaarten er bestaan van Heerhugowaard en omgeving. Ook gaat hij in op een website ‘Heerhugowaard op de kaart’ die nu wordt ontwikkeld. Het wordt een site die op een nieuwe manier erfgoedinformatie toegankelijk maakt. Zoeken naar oude foto’s en gegevens in kranten, adresboeken en andere historische bronnen wordt heel eenvoudig. 

Tijdens deze avond wordt ook ingegaan op de archiefbronnen die er zijn voor onderzoek naar de geschiedenis van huis en plek en hoe men er zelf onderzoek in kan doen. Het belooft een boeiende avond te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Heerhugowaard. Deze lezing is georganiseerd door het Platform Erfgoed Heerhugowaard.

De lezing vindt plaats op woensdag 11 februari om 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard, Parelhof 1A. De toegang is € 5,00. Aanmelden kan tijdens openingsuren bij de Klantenservice in de bibliotheek. Meer informatie op de website van Bibliotheek Kennemerwaard.

Pin It
Bekeken: 1753x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/