Alkmaar/Amsterdam, 17 december 2014. De politie is bezig met een groot onderzoek naar een groep phishers. Bij de phishing methode worden valse mails gestuurd waarin gevraagd wordt om gegevens invullen. Als de fraudeurs beet hebben vragen zij een vervangende pinpas aan op naam van het slachtoffer. Deze pinpas wordt vervolgens uit de brievenbus van het slachtoffer gevist. Men is op zoek naar een verdachte die met een in Alkmaar en een in Amsterdam gestolen pinpas geld opneemt. Dit heeft hij gedaan op 8 oktober op het Damrak en op 1 november op het Leidseplein in Amsterdam.

Wie de jongeman op de foto's herkent of meer informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan met het tipformulier op de politiesite. Telefonisch can ook via de Opsporingstiplijn (0800-6070) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Slachtoffers van phishing worden ook opgeroepen zich te melden.

20141217 phishing 1

20141217 phishing 2

 

Pin It
Bekeken: 1237x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/