Alkmaar, 10 december 2014. Dinsdagavond heeft Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak van de vorige week in het Rekerhoutpark gevonden overleden baby. Tot nu toe heeft de politie meerdere tips binnengekregen. Op basis van nader onderzoek en aanwijzingen van de vinder is de precieze plaats waar de baby is gevonden vastgesteld. De baby is gevonden nabij het tuintje langs het Heimanspad, tegenover de tennisbanen in het Rekerhoutpark. Door deze nauwkeurige locatiebepaling hoopt de politie op meer tips van mensen die zich iets kunnen herinneren over wat zich daar mogelijk in de laatste twee weken heeft afgespeeld, mensen die daar bijvoorbeeld hun hond hebben uitgelaten of langs hebben gewandeld of gefietst.

Het rechercheteam doet nogmaals een oproep informatie die verband kan houden met het achterlaten van de baby te melden. De politie komt graag in contact met mensen die de afgelopen twee weken iets in het Rekerhoutpark hebben opgemerkt dat mogelijk met deze zaak te maken heeft. Ook getuigen die vermoeden wie de moeder is, worden verzocht de politie te bellen. Dat kan via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000

De politie is een Team Grootschalige Opsporing gestart en er is onder meer een buurt- en passantenonderzoek gedaan. Er werken ruim 20 rechercheurs aan deze zaak. In het onderzoek zet de politie diverse deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in. In deze zaak laat de politie zich tevens bijstaan door gedragsdeskundigen, neonatologen en andere gespecialiseerde artsen op het gebied van pasgeborenen. Een politiewoordvoerder: "Je kindje alleen achterlaten in een park, als je dat blijkbaar als enige oplossing ziet, lijkt een vreselijke beslissing. We hopen dat de moeder zich meldt. Dit zijn geen geheimen die je met je mee wil dragen."

Woensdagavond wordt er in het opsporingsprogramma van RTVNH, Bureau NH, ingegaan op de vondst van de baby. De uitzending is om 18.15 uur en wordt de aankomende week diverse malen herhaald.

 

Pin It
Bekeken: 2615x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/