Alkmaar, 10 december 2014. Onder andere zwembad de Hoornse Vaart ondervond zware gevolgen van een blikseminslag die op maandagavond plaatsvond. Alle baden in het zwembad moesten dinsdag noodgedwongen gesloten blijven, omdat de het systeem wat voor de zoutelektrolyse zorgt was ontregeld. Dit betekende onder andere dat de chloorwaardes niet goed te controleren en beheersen waren. Inmiddels zijn alle problemen opgelost en is het zwembad weer helemaal geopend voor de bezoekers.

Dinsdagavond rond 21.00 uur werkte de installatie weer naar behoren. Het heeft nog tot woensdagochtend geduurd voor de chloorwaardes in het zwembad weer stabiel en betrouwbaar waren, waarna de baden één voor één weer geopend werden voor het publiek. Doordat het telefonisch systeem ook een opdonder heeft gehad van de bliksem zijn er wel nog problemen met de telefonie in het zwembad. Het streven is dat dit in de loop van woensdag ook is opgelost.

Zwembad de Hoornse Vaart verzorgt speciaal voor voortgezet onderwijs scholen technische lesprogramma’s op maat. De leerlingen zien de machinekamer, bouwen zelf een (zand)filter, pakken water uit de zwembaden, en meten de chloor- en pH-waarden. En zo zie je maar weer; deze kennis is voor de medewerkers technische dienst van de Hoornse Vaart onontbeerlijk als de techniek je in de steek laat.

Pin It
Bekeken: 1020x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/