Alkmaar, 14 november 2014. Dinsdag 18 november vindt de Verkiezingsnacht – jongerendebat en muziek– plaats in poppodium Victorie. Een uniek evenement voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar om met de lokale (kandidaat)politici in debat te gaan over jongerenthema’s en aansluitend om 00.00 uur hun stem uit te brengen voor de raad van de nieuwe gemeente Alkmaar.

De avond zal bestaan uit vier snelle debatrondes over thema’s die jongeren aangaan. Aansluitend –en dat is uniek voor Alkmaar–  kan er van 00.00 tot 02.00 uur gestemd worden. Debatleider die avond is Manu van Kersbergen (Spoken, FunX) en de muziek wordt verzorgd door Grapevine Collection en DJ Vonder.

Jongeren zijn van harte welkom vanaf 21.00 uur. Om 21.20 uur start de eerste debatronde. Iedere ronde wordt voorafgegaan door een filmpje van een minuut waarin jongeren aan het woord komen over het thema. Voorbeelden van thema’s die aan de orde komen zijn betaalbare jongerenwoningen, jeugdwerkloosheid en uitgaan. Na elke debatronde houden drie politieke partijen een 30-seconden-pitch waarin zij antwoord geven op de vraag: "Wat gaat uw partij de komende collegeperiode voor jongeren doen?" Na vier debatrondes, waartussen telkens een korte pauze is, loopt het tegen 00.00 uur en zullen burgemeester Bruinooge en de twee jongste stemgerechtigden uit het nieuwe Alkmaar het stemlokaal openen en als eersten hun stem uitbrengen.

Jongeren uit Alkmaar, Schermer en Graft-De Rijp zijn van harte uitgenodigd om dit unieke evenement bij te wonen. De entree is gratis en iedere bezoeker krijgt twee consumptiebonnen.

De verkiezingsnacht is een gezamenlijk evenement van Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord, Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar, Centrum voor Jeugd en Gezin, Poppodium Victorie en gemeente Alkmaar. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina Verkiezingsnacht

20141114 verkiezingsnacht

Pin It
Bekeken: 1517x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/