Alkmaar, 13 november 2014. KunstNet bezocht de enige echte bronsgieterij boven het Noordzeekanaal: De Hooischuur, gevestigd aan de Herenweg in Alkmaar/Oudorp. De Hooischuur is een unieke instelling: een stichting die tot doel heeft het oude ambacht van het bronsgieten te bewaren voor het nageslacht. Een 25-tal vrijwilligers houdt de stichting draaiende en zorgt voor voldoende inkomsten om te kunnen voortbestaan.

Bronsgieten is een vak...maar ook een kunst. De gieterij is klein waardoor de kunstenaar alle aandacht en ruimte krijgt om qua gietsel en afwerking tot de beste resultaten te komen. Er wordt gewerkt met het mooiste brons (RG10) en de patina (grijsgroene oxidatie laag) wordt prachtig aangebracht. Kunstenaars komen niet zelden zelf met hun schepping naar de Hooischuur om het in brons te gieten of af te werken.

Wat er allemaal bij komt kijken voordat van een (kunst-)voorwerp een prachtig bronzen afgietsel is gemaakt is te zien in deze KunstNet documentaire. Uiteraard met spectaculaire beelden van het eigenlijke bronsgieten.

De video van KunstNet is dagelijks op Alkmaar Centraal te zien om 10.00 uur en 22.00 uur. Kijk voor meer informatie en KunstNet programma’s op www.kunstnet.tv

20141113 kunstnet hooischuur

Pin It
Bekeken: 1689x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/