Alkmaar, 13 november 2014. De gemeente Alkmaar komt mensen met een laag inkomen en vermogen tegemoet in hun zorgpremiekosten. De Collectieve Zorgverzekering Minima (CZM) wordt uitgebreid waardoor inwoners die het echt nodig hebben een bijdrage in hun kosten krijgen. Wie gebruik wil maken van de aanvullende pakketten van de CZM moet zich voor 1 januari 2015 aanmelden bij Univé.

Het Rijk schafte per 1 januari 2014 zowel de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) als de Compensatie Eigen Risico af. Mirjam Hamberg, wethouder Sociale Zaken: “We willen als gemeente voorkomen dat mensen financieel door het ijs zakken. Daarom hebben we ervoor gekozen op gemeenteniveau de Collectieve Zorgverzekering Minima uit te breiden.”

Mensen in de bijstand of met een laag inkomen kunnen vanaf 1 januari 2015 kiezen uit drie aanvullende pakketten op de basiszorgverzekering: een uitgebreid pakket aantrekkelijk voor mensen met een beperkte zorgvraag, en AV Compleet, het huidige pakket van de CZM waarin veel kosten worden vergoed die mensen met een hoge zorgvraag hebben. En dan is er nog AV Compleet inclusief Eigen Risico. De gemeente draagt bij aan de kosten van de pakketten. Voor ‘Uitgebreid’ en ‘AV Compleet’ is dat € 10,- per maand, voor het derde pakket € 35,- per maand.

Univé zorgt voor dat de oude verzekering wordt opgezegd. Wie al gebruik maakt van de CZM bij Univé ontvangt een brief van deze verzekeraar met het nieuwe aanbod. Mensen die zich al bij de gemeente aangemeld hadden, ontvangen een brief. Wie deze brief niet ontving en denkt recht te hebben op een tegemoetkoming, kan contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 072. Vraag dan naar het Servicebureau Sociale Zaken, afdeling Administratie. 

Meer informatie op de website van Univé, pagina Gemeentepakket.

Pin It
Bekeken: 2580x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/