Alkmaar, 05 november 2014. De gemeente Alkmaar zet zich actief in om identiteitsfraude te voorkomen. Vanaf nu gebruiken de medewerkers Burgerzaken een scanner die controleert of een identiteitsbewijs echt is, waar dit voorheen nog handmatig gebeurde. Dat nam veel tijd in beslag en was niet altijd betrouwbaar. 

Identiteitsfraude komt steeds vaker voor. Uit een onderzoek blijkt dat naar schatting bijna 6 procent van de Nederlandse bevolking slachtoffer is van identiteitsfraude. Burgemeester Piet Bruinooge: “De komst van de ID-scanner is een goede ontwikkeling. Daarmee maken we ons als gemeente sterk in het tegengaan van identiteitsfraude.”

Wanneer vanaf de inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP) valse gegevens worden gebruikt, kan dat verregaande gevolgen hebben. De betreffende persoon krijgt dan een Burgerservicenummer waarmee hij onder een valse identiteit in Nederland kan werken of bij een bank en/of financiële instelling een lening af kan sluiten. Ook kan dan op basis van onjuiste of vervalste gegevens een sociale uitkering, rijbewijs en/of paspoort worden aangevraagd.

Meer informatie over identiteitsfraude is te vinden op website van de overheid

Pin It
Bekeken: 1243x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/