Alkmaar, 04 november 2014. Tijdens de donkere herfst- en wintermaanden neemt de kans op woninginbraken, overvallen en straatroven toe. De politie neemt daarom tijdens deze ‘donkere dagen’ extra maatregelen om criminaliteit te voorkomen en daders snel te pakken, zoals preventieve inzet van een helikopter en verscherpt toezicht op risicoplaatsen en (potentiële) daders.

De politie houdt verscherpt toezicht op risicoplaatsen tijdens risicodagen en –uren om overvallen tegen te gaan. Ook worden extra controles gehouden op in- en uitvalswegen. Met kentekenherkenning worden bekenden van de politie er gemakkelijk uitgepikt door politiemotorrijders. Vanuit de lucht houdt een politiehelikopter een oogje in het zeil. Om straatroven te voorkomen wordt er plaatselijk meer gesurveilleerd en worden (potentiële) straatrovers nauw in de gaten gehouden.

Het tegengaan en oplossen van woninginbraken staat hoog op de agenda van de politie. Aangezien het aantal inbraken toeneemt in de donkere maanden, zijn er extra surveillances. Na elke woninginbraak wordt sporen- en buurtonderzoek gedaan.

De politie vraagt de hulp van inwoners, door bijvoorbeeld preventiebijeenkomsten bij te wonen en preventieve maatregelen te nemen. Op Politie.nl stand allerlei tips om kansen te verkleinen op een inbraak, overval of straatroof. Verzocht wordt altijd aangifte te doen. Daarnaast vraagt de politie om waakzaamheid, want inwoners kennen hun buurt en merken het dus sneller als er iets niet in orde lijkt of mensen verdacht gedrag vertonen. Bel dan 112 en beschrijf verdachte personen of voertuigen zo goed mogelijk, wanneer mogelijk met kentekennummer. Anoniem melden kan natuurlijk ook, via 0800-7000. 

Pin It
Bekeken: 926x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/